Blog
Bottled Artesian water Andania
Ποιότητα νερού = Αρτεσιανό νερό Ανδανία
Εμφιαλωμένο Αρτεσιανό νερό Ανδανία - Ποιότητα νερού - Αφιέρωμα

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η εποχή προσφέρεται για να μιλήσουμε για τη σημασία της κατανάλωσης νερού και της ενυδάτωσης. Συνηθέστερα, όταν μιλάμε για ενυδάτωση εννοούμε την αύξηση της υγρασίας στο σώμα μας. Ωστόσο, πίνοντας νερό όχι μόνο ενυδατώνουμε αλλά και ωφελούμε το σώμα και το δέρμα μας με ποικίλους τρόπους.

Το νερό διατηρεί και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας στα σωστά επίπεδα, προστατεύει τους ευαίσθητους ιστούς και συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών. Λιπαίνει τις αρθρώσεις κάνοντάς τις ανθεκτικότερες στην καταπόνηση. Παράλληλα αποβάλλοντας άχρηστες ουσίες από το σώμα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα νεφρά και το συκώτι και μετριάζει την επιβάρυνσή των οργάνων αυτών.

Επειδή ιδρώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι, χάνουμε επίσης περισσότερα υγρά γρηγορότερα, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη του οργανισμού για πρόσθετη πρόσληψη νερού. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο καταναλώνονται στην Ελλάδα γύρω στο 1 δισ. λίτρα εμφιαλωμένου νερού. Ανα διαστήματα, έχουμε διαβάσει πολλές μελέτες για την ποιότητα του νερού στην χώρα μας. Γνωρίζουμε πλέον πως υπάρχουν και δίαφορα είδη στην κατηγορία των εμφυαλωμένων νερών. Φυσικό μεταλλικό, επιτραπέζιο, νερό πηγής, αρτεσιανό, κα.

Στην περίοδο που διανύουμε, είναι επιτακτική η κάλυψη των αναγκών μας με ποιοτικά προϊόντα, που θα γνωρίζουμε από που προέρχονται και θα μας προσφέρουν όσα χρειαζόμαστε. Ένα τέτοιο προϊόν είναι το αρτεσιανό νερό “Ανδανία”.

Αρτεσιανά ονομάζονται τα υπόγεια ύδατα που βρίσκονται εγκλωβισμένα ανάμεσα σε στρώματα πετρώματων σχηματίζοντας υπόγειους υδροφορείς. Το νερό εντός των αρτεσιανών υδροφορέων δέχεται υδροστατική πίεση επειδή βρίσκεται μεταξύ δύο συγκοινωνούντων δοχείων. Έτσι, εάν μια γεώτρηση τρυπήσει τον αρτεσιανό υδροφορέα τότε αυτό θα αναβλύζει φυσικά μέχρι την επιφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και με την ίδια σύνθεση σε μέταλλα και άλατα. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα άλλα νερά για τα οποία απαιτείται άντληση.

Το αρτεσιανό νερό θεωρείται καλύτερης ποιότητας διότι φιλτράρεται φυσικά από τα πετρώματα, βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και αναβλύζει στην επιφάνεια χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλα επιφανειακά ύδατα και ρύπους.

Ακόμα παρουσιάζει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μέταλλα και άλατα που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό. Η θωράκισή του νερού από τα επιφανειακά ύδατα και από τους ρύπους του περιβάλλοντος το καθιστά ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες ενώ το πέρασμά του μέσα από πετρώματα το εμπλουτίζει σε μέταλλα.

Παρακάτω παρουσιάζεται πιο αναλυτικά αυτός ο ιδιαίτερος μηχανισμός υδροφορίας που αξιοποιείται στο αρτεσιανό νερό:

Ανδανία - Εμφιαλωμένο Αρτεσιανό νερό Μεσσηνίας - Στρωματογραφία

Ενώ η μέση τιμή αγοράς από το σουπερμάρκετ ενός εμφιαλωμένου νερού 500 ml κυμαίνεται σε κάποια λεπτά του ευρώ, υπάρχει ένα νερό που πουλιέται σε τιμή υψηλότερη και από αναψυκτικό. Πρόκειται για ένα αρτεσιανό νερό που εμφυαλώνεται στην Αμερική, το οποίο πέρα από το εξωτικό του όνομα και το ακριβοπληρωμένο μάρκετινγκ δεν διαφέρει ποιοτικά σε καμία περίπτωση με το αρτεσιανό νερό “Ανδανία” από την Πελοπόννησο.

Το αρτεσιανό νερό “Ανδανία”, είναι πλούσιο σε αρκετά μέταλλα τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας όπως:

  • Το ασβέστιο, το οποίο είναι σημαντικό για τα δόντια και οστά μας.
  • Φυσικούς ηλεκτρολύτες, που βοηθούν στη ρύθμιση της οξύτητας του αίματος και την ισορροπία του pH, προστατεύοντας σας από το αίσθημα της κόπωσης.
  • Διαθέτει μια μοναδική «φρεσκάδα» στη γεύση.
  • Εμφιαλώνεται στη πηγή με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, ασφαλή τεχνολογία και μεθόδους, χωρίς καμία επεξεργασία με σεβασμό στη φύση.
  • Ο χώρος της πηγής προστατεύεται πλήρως από τους εξωτερικούς μολυσματικούς παράγοντες.
  • Συμμορφώνεται με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ορισμό ενός «φυσικού μεταλλικού νερού» ή «νερού πηγής», στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ανώτερη ποιότητα νερού.
Ανδανία - Εμφιαλωμένο Αρτεσιανό νερό Μεσσηνίας - Στρωματογραφία

Με όλα αυτά τα ωφέλιμα μεταλλικά στοιχεία συν τη φρεσκάδα στη γεύση και την προστασία από επιμολύνσεις, το αρτεσιανό νερό “Ανδανία” έχει μοναδικά πλενεκτήματα σε ελκυστική τιμή, προσιτή για τον καταναλωτή.

Σε Ευρώπη και Αμερική το αρτεσιανό νερό φαίνεται να έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Πέρα από το FIJI των ΗΠΑ, το VOSS από τη Νορβηγία, το Artesian22 από την Ισπανία, το Jana από την Κροατία, πολλά ακόμα γίνονται ανάρπαστα παρά την ακριβή τιμή τους. Αυτό οφείλεται αφενώς μεν στην ενημέρωση των καταναλωτών που αναζητούν διαρκώς το προϊόν εκείνο που πέραν της κάλυψης της ανάγκης τους, θα έχει και την ποιότητα εκείνη που θα τους επιτρέψει να έχουν μια υγιεινή συνέχεια στην καθημερινότητά τους.

Στην Ελλάδα το αρτεσιανό νερό δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό και ελάχιστοι γνωρίζουν το αρτεσιανό νερό “Ανδανία” που αναβλύζει στους πρόποδες των Αρκαδικών ορέων. Ένα προϊόν που συνδυάζει ιδανικά ποιότητα και κόστος. Ένα εφιαλωμένο νερό από υγειονομικά καθαρή πηγή. Ένα προϊόν με υψηλό δείκτη ιχνηλασιμότητας, προκειμένου να έχει ο καταναλωτής σαφή και πλήρη εικόνα για το νερό που πίνει.

Πλέον, το ξεχωριστής εμφάνισης και διακριτής ποιότητας νερό είναι διαθέσιμο και στον νομό Ηλείας. Παρέχουμε την δυνατότητα προμήθευσης σας με όλες τις διατιθέμενες συσκευασίες. Για περισσότερες πληροφορίες ή/και απορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στα τηλέφωνα 6943950022 και 6945954292.

Πηγή: ilialive.gr
Σύνταξη άρθρου: Αντώνης Ρούβαλης – Π.Ε. Γεωπόνος Α.Μ. : 1-23861