Ανδανία - Εμφιαλωμένο Αρτεσιανό νερό Μεσσηνίας - logo - Αρχική σελίδα
το δικό μας νερό

Όλα ξεκινάνε από το σύννεφο που ρίχνει το νερό του στα απάτητα Αρκαδικά όρη.

Σε βλέπω πάντα που κυλάς·
Για πες μου, ψίχαλο, πού πας;
Πού πας ομπρός οπίσω;
— Τον κόσμο να φωτίσω.

 • Ανδανία Εμφιαλωμένο νερό Μεσσηνίας - Προέλευση - Σύννεφα

  Σύννεφο

 • Ανδανία Εμφιαλωμένο νερό Μεσσηνίας - Προέλευση - Βουνό

  Όρη

Νερό Ανδανία
Από που προέρχεται;

Όλα ξεκινάνε από το σύννεφο που ρίχνει το νερό του στα απάτητα Αρκαδικά όρη. Από ‘κει μετά από ένα ταξίδι χιλιάδων ετών το νερό περνά και φιλτράρεται φυσικά μέσα από τα ασβεστολιθικά πετρώματα και καταλήγει στον υπόγειο υδροφορέα Διαβολιτσίου – Νέας Φιγαλείας βάθους μεταξύ 62 και 81 μέτρων.

 • Ανδανία Εμφιαλωμένο νερό Μεσσηνίας - Προέλευση - Υπέδαφος

  Υπέδαφος

0
μέτρα υδατοστεγούς αργιλικού στρώματος
0
μέτρα ασβεστολιθικού στρώματος
Νερό Ανδανία
Η πορεία του νερού στο υπέδαφος

Το αργιλικό στρώμα που περικλείει τον υπόγειο υδροφορέα είναι υδατοστεγές και το θωρακίζει πλήρως από τα επιφανειακά ύδατα. Από εκεί, καθώς βρίσκεται υπό πίεση, αναβλύζει φυσικά μέσα από διαφραγματική σωλήνωση στην επιφάνεια και εμφιαλώνεται αγνό στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις 20 μέτρα πλησίον της πηγής. Αυτού του είδους τα νερά που αναβλύζουν στην επιφάνεια μέσω της υδροστατικής πίεσης ονομάζονται αρτεσιανά.

 • null

  Υπόγειος υδροφορέας

Σύννεφα
Αέναα και γενναιόδωρα με βροχές και χιόνια ποτίζουν τη γη μας
Γη
Τα απάτητα Αρκαδικά όρη θα υποδεχτούν τα νερά στα ποτάμια τους και στο υπέδαφός τους
Υπέδαφος
Μέσα από ένα ταξίδι εκατοντάδων χρόνων και μέτρων το νερό θα διαπεράσει τη στρωματογραφία του εδάφους και θα οδηγηθεί στον υπόγειο υδροφορέα μας
Υδροφορέας
Από τον αρτεσιανό υδροφορέα θα αναβλύσει φυσικά και θα εμφιαλωθεί πάναγνο στο μπουκάλι σας
Νερό Ανδανία

Π ώ ς  ε μ φ ι α λ ώ ν ε τ α ι ;

Το νερό Ανδανία εμφιαλώνεται στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Από τον υπόγειο υδροφορέα μέχρι την τελική εμφιάλωση όλες οι σωληνώσεις είναι ανοξείδωτες και ο χώρος είναι πλήρως συμμορφούμενος με τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων. Το εμφιαλωτήριο είναι πιστοποιημένο με ISO 22000:2005 και ISO: 9001: 2015 και και με σεβασμό στη φύση καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι εγκατεστημένα στο χώρο του εργοστασίου.

Αρτεσιανό νερό
Τι κάνει το αρτεσιανό νερό μοναδικό;

Η βαθιά θέση του υπόγειου υδροφορέα και ο εγκλωβισμός του σε υδατοστεγή πετρώματα καθιστά το αρτεσιανό νερό ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες, επιβλαβή χημικά και ραδιενεργά στοιχεία τα οποία συχνά απαντώνται στα επιφανειακά ύδατα.

 • είναι πλούσιο σε ασβέστιο που συμβάλλει στην καλή υγιεία των οστών και των δοντιών
 • είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες που ρυθμίζουν την κατανομή του νερού στο σώμα και συμβάλλουν στη νευρομυϊκή διέγερση
 • περιέχει πυρίτιο που συμβάλλει στην αντιγηραντική δράση
Ανδανία
Ένα νερό με ιστορία

Ανδανία ήταν η πρώτη πρωτεύουσα των Μεσσηνίων και σημαίνουσα πόλη μέχρι και την κλασική περίοδο αποτελώντας συνάμα και γενέτειρα του θρυλικού ήρωα των Μεσσηνιακών Πολέμων, Αριστομένη. Τον 2ο αιώνα μ.Χ. ο Παυσανίας συναντά μόνο ερείπια της πόλης ενώ αναφέρεται και σε ονομαστή πηγή της περιοχής. Ως τοπωνύμιο επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας και η τοποθεσία της προσδιορίζεται πολύ κοντά στη πηγή μας. Επίσης, ετυμολογικά, Ανδανία είναι αυτή που είναι αρεστή (νδάνω= είμαι αρεστός σε κάποιον), κάτι που καθιστά την ονομασία αυτή την πλέον κατάλληλη για το νερό μας.

Η Ανδανία με τις ονομαστές πηγές της.

Ο Παυσανίας κατά την περιήγηση του στο Στενυκληρικό Πεδίο, σε κεντρικό σημείο του οποίου βρίσκεται σήμερα η αρτεσιανή πηγή μας, κάνει αναφορά σε πηγή που αναβλύζει νερό («ύδωρ δε άνεισι εκ πηγής») στο Καρνάσιον άλσος και λίγο παρακάτω στο δρόμο προς Κυπαρισσία, αναφέρει και δεύτερη πηγή, την οποία κατονομάζει ως «Αχαΐα». Τον υδάτινο πλούτο της Μεσσηνία καταμαρτυρεί και ένας χρησμός που περιέγραφε τη Μεσσηνία ως «δαμασμένη από βροντές και νεροποντές».

BLOG
Νέα και ενημέρωση

Η οικογένεια του νερού Ανδανία μεγαλώνει! Ξεκίνησε δυναμικά η παραγωγή της νέας τετράγωνης συσκευασίας 1lt.

Βγαίνει σαν πίδακας από τη γη για να εμφιαλωθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας.

Φυσικό μεταλλικό νερό από το Διαβολίτσι και τον ειδικό στην εμφιάλωση Βασίλη Χαρίτση.