Αρτεσιανό νερό Ανδανία

Το πιο προστατευμένο νερό της φύσης

Από πού προέρχεται;
Όλα ξεκινάνε από το σύννεφο που ρίχνει το νερό του στα απάτητα Αρκαδικά όρη. Από ‘κει μετά από ένα ταξίδι χιλιάδων ετών το νερό περνά και φιλτράρεται φυσικά μέσα από τα ασβεστολιθικά πετρώματα και καταλήγει στον υπόγειο υδροφορέα Διαβολιτσίου – Νέας Φιγαλείας βάθους μεταξύ 62 και 81 μέτρων. Το αργιλικό στρώμα που περικλείει τον υπόγειο υδροφορέα είναι υδατοστεγές και το θωρακίζει πλήρως από τα επιφανειακά ύδατα. Από εκεί αναβλύζει φυσικά, μέσα από διαφραγματική σωλήνωση στην επιφάνεια και εμφιαλώνεται αγνό στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις 20 μέτρα πλησίον της πηγής.

to nero

Τι κάνει το αρτεσιανό νερό τόσο μοναδικό;
Η βαθιά θέση του υπόγειου υδροφορέα και ο εγκλωβισμός του σε υδατοστεγή πετρώματα καθιστά το αρτεσιανό νερό ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες, επιβλαβή χημικά και ραδιενεργά στοιχεία τα οποία συχνά απαντώνται στα επιφανειακά ύδατα. Επίσης το αρτεσιανό νερό είναι πλούσιο σε μέταλλα και ηλεκτρολύτες που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό, όπως ασβέστιο που συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών και των δοντιών, πυρίτιο με ισχυρή αντιγηραντική δράση και ηλεκτρολύτες  που ρυθμίζουν την κατανομή του νερού στο σώμα, επηρεάζουν το ph του αίματος και συμβάλλουν στη νευρομυϊκή διέγερση.

Πώς εμφιαλώνεται;
Το νερό Ανδανία εμφιαλώνεται στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Από τον υπόγειο υδροφορέα μέχρι την τελική εμφιάλωση όλες οι σωληνώσεις είναι ανοξείδωτες και ο χώρος είναι πλήρως συμμορφούμενος με τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων. Το εμφιαλωτήριο είναι πιστοποιημένο με ISO 22000:2005 και ISO: 9001: 2015 και καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι εγκατεστημένα στο χώρο του εργοστασίου.

Τι σημαίνει Ανδανία;
Ανδανία ήταν η πρώτη πρωτεύουσα των Μεσσηνίων και σημαίνουσα πόλη μέχρι και την κλασική περίοδο αποτελώντας συνάμα και γενέτειρα του θρυλικού ήρωα των Μεσσηνιακών Πολέμων, Αριστομένη. Τον 2ο αιώνα μ.Χ. ο Παυσανίας συναντά μόνο ερείπια της πόλης ενώ αναφέρεται και σε ονομαστή πηγή της περιοχής. Ως τοπωνύμιο επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας και η τοποθεσία της προσδιορίζεται πολύ κοντά στη πηγή μας. Επίσης, ετυμολογικά, Ανδανία είναι αυτή που είναι αρεστή (ἁνδάνω= είμαι αρεστός σε κάποιον), κάτι που καθιστά την ονομασία αυτή την πλέον κατάλληλη για το νερό μας.